Vincent Corjanus kondigt eerste poëziepop-album aan

Gepubliceerd op 22 september 2021 om 10:00

Zwolle - Het is een compleet nieuw genre: poëziepop. Gedichten op muziek. Drama & Avontuur is het nieuwe album van dichter en muzikant Vincent Corjanus. Op 29 oktober 2021 verschijnt het album op cd en op Spotify. De liedjes zijn opgenomen in zijn thuisstudio in Zwolle en op het Waddeneiland Terschelling. Op 9 oktober wordt de tour van de poëziepopper afgetrapt in Kampen. 

‘Drama & Avontuur’ is het langverwachte album van multi-talent Vincent Corjanus. De afgelopen jaren nam Corjanus meer dan zestig liedjes op in zijn thuisstudio en op Terschelling. Dit album is gemaakt tijdens de corona-pandemie. Hoewel sommige liedjes al in 2016 zijn geschreven, schuwt Corjanus niet voor de actualiteit. Liedjes als ‘Welkom in Dystopia’ en ‘Rode Cijfers’ drukken een harde stempel op zijn generatie. De tijdsgeest wordt gevangen genomen en vrijgelaten. Hoewel de muzikant experimenteert met verschillende muziekstijlen is ‘Drama & Avontuur’ een echte poëziepop-plaat.

Heftige nummers als ‘Nog Lang Niet Dood’ en ‘Waar Ik Ook Mag Zijn’ worden afgewisseld met akoestische liedjes als ‘Vaarwel Boze Droom’ en ‘Vandaag’. ‘Drama & Avontuur is het verhaal van 10 jaar Vincent Corjanus op de planken. 10 jaar, rock-‘n-roll, 10 jaar vallen en opstaan én 10 jaar lang het onderspit delven. Nooit concessies doen, een eigen pad volgen en dwars blijven, het zorgt ervoor dat dit een bijzonder eigenzinnig album is geworden. Geïnspireerd door Nits, Bazart, Eefje de Visser, Roger Waters, Morrissey en Spinvis. Poëtisch, rauw en teder. ‘’Ik ben bijzonder blij dat ik eindelijk mijn eerste echte album met jullie kan delen. Het opnemen voelde eigenlijk niet als werken. Het was juist ontzettend leuk en leerzaam om te doen. Experimenten, de liedjes een nieuw thuis geven. Met name het opnemen op Terschelling was een geweldig feestje.’ En nu zijn ook jullie uitgenodigd!'', aldus Vincent. De cd is alvast te bestellen via www.vincentcorjanus.nl

Daarnaast verschijnt op 24 september de single 'Alles Wat Ik Heb'  op Spotify als voorbode van het album.

 

Nu met korting!

CD Drama & Avontuur

€ 11,99 € 7,99
Nu met korting!

CD Drama & Avontuur

€ 11,99 € 7,99

Wil je een gesigneerd exemplaar? Geef dit dan door in de opmerkingen. 

De cd wordt geleverd in een fraaie digipack.

Verschenen op 29 oktober 2021

TRACKLIST: 

  1. De Rafelrand Van Liefde
  2. Loraine
  3. Rode Cijfers
  4. Even Alleen
  5. Welkom in Dystopia
  6. Vandaag
  7. Langspeelplaat
  8. Drama & Avontuur
  9. Mijn Allermooiste Hart
  10. Nog Lang Niet Dood
  11. Alles Wat Ik Heb 
  12. Vaarwel Boze Droom
  13. Waar Ik Ook Mag Zijn

Totale speelduur: 52:18

‘Drama & Avontuur’ is het langverwachte album van poëziepopper Vincent Corjanus. De afgelopen jaren nam Corjanus meer dan zestig liedjes op in zijn thuisstudio en op Terschelling. Dit album is gemaakt tijdens de corona-pandemie. Hoewel sommige liedjes al in 2016 zijn geschreven, schuwt Corjanus niet voor de actualiteit. Liedjes als ‘Welkom in Dystopia’ en ‘Rode Cijfers’ drukken een harde stempel op zijn generatie. De tijdsgeest wordt gevangen genomen en vrijgelaten. Hoewel de muzikant experimenteert met verschillende muziekstijlen is ‘Drama & Avontuur’ een echte poëziepop-plaat. Heftige nummers als ‘Nog Lang Niet Dood’ en ‘Waar Ik Ook Mag Zijn’ worden afgewisseld met akoestische liedjes als ‘Vaarwel Boze Droom’ en ‘Vandaag’. ‘Drama & Avontuur is het verhaal van 10 jaar Vincent Corjanus op de planken. 10 jaar, rock-‘n-roll, 10 jaar vallen en opstaan én 10 jaar lang het onderspit delven. Nooit concessies doen, een eigen pad volgen en dwars blijven, het zorgt ervoor dat dit een bijzonder eigenzinnig album is geworden. Geïnspireerd door Nits, Bazart, Eefje de Visser, Roger Waters, Morrissey en Spinvis. Poëtisch, rauw en teder. ‘’Ik ben bijzonder blij dat ik eindelijk mijn eerste echte album met jullie kan delen. Het opnemen voelde eigenlijk niet als werken. Het was juist ontzettend leuk en leerzaam om te doen. Experimenten, de liedjes een nieuw thuis geven. Met name het opnemen op Terschelling was een geweldig feestje.’ En nu zijn ook jullie uitgenodigd!'', aldus Vincent.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.