Een overzicht van alle dichtbundels van Vincent Corjanus

Lichtbreuk 

Corjanus werpt voorgoed taboes, schaamte en spijt van zich af. Het gevolg is een frisse kijk op het leven, de vergankelijkheid en de liefde. In een wereld waarin we niet stilstaan, maar rennen. Een ‘Lichtbreuk’ verscheen per toeval aan de donkere hemel. Deze gedichten en liedjes geven de luisteraar de ruimte te reflecteren, stil te staan en te genieten van het onvolmaakte. Van het donker naar het licht en alles wat daartussen ligt. 

Uitgeverij Hartenwacht, eerste druk / tweede druk 2023

ISBN/EAN:                         978-90-825385-5-7

106 bladzijdes

Alles wat achter ons ligt 

Verzamelde gedichten 2012-2020

Dichter en zanger Vincent Corjanus (1995) staat garant voor poëtisch spektakel. Met zijn getoonzette poëzie vertolkt hij een uniek geluid. De afgelopen jaren oogstte hij met zijn optredens successen in het hele land. ´Alles wat achter ons ligt´ is een overzicht van zijn mooiste gedichten uit de periode 2012-2020.

Deze bundel bevat gedichten uit alle dichtbundels van Vincent Corjanus. Inclusief twee niet eerder gepubliceerde teksten! 

Alles wat achter ons ligt | Verzamelde gedichten
Uitgeverij Hartenwacht Eerste druk / tweede druk 2020
ISBN: 9789082538588

 

Nachtgeluk

In ‘Nachtgeluk’ duikt Vincent Corjanus diep in zijn gevoelsleven om de essentie van zijn handelen en identiteit in woorden vast te leggen. Tegelijkertijd verbeeldt hij het innerlijk van zijn generatie, die voor het eerst de liefde uitleeft – met hartzeer als gevolg. Verloren liefdes hebben de dichter gevormd. De herinnering eraan is bitter én zoet. Op zichzelf teruggeworpen, weet hij zich verbonden met anderen in de wereld. ‘Wij zijn er nog en wij blijven.’ Laat je meenemen in de nieuwe poëtische ontdekkingstocht van deze jonge kunstenaar.  ‘Nachtgeluk’ is een verrijking van zijn oeuvre. 

Nachtgeluk
ISBN: 9789082538571
Uitgeverij Hartenwacht Eerste druk / tweede druk / derde druk 2020 / vierde druk 2021
90 bladzijdes

Hartenwacht

Hoe bescherm je het allerpuurste? In Hartenwacht gaat Vincent Corjanus tastend op zoek naar antwoorden op deze fundamentele vraag. In zijn zesde dichtbundel treedt de dichter uit zijn comfortzone en werpt hij voorgoed de schaamte van zich af. Op poëtische wijze durft hij diep in zijn ziel te kijken. Rauw, oprecht, melancholisch en teder. Stel je open voor deze intense gedichten over de zuiverheid van een verloren liefde. Sta samen met de dichter op hartenwacht.

Hartenwacht
ISBN: 9789082538571
Uitgeverij Hartenwacht Eerste druk 2019 / tweede druk 2020 / derde druk 2021
110 bladzijdes

Regenboogbloemen

Regenboogbloemen is de vijfde dichtbundel van Kampenaar Vincent Corjanus, een bundel waarin alle kleuren van het palet worden omgezet in poëzie. In het oeuvre van de dichter is Regenboogbloemen niet minder dan een ommekeer, waarbij hij zijn kleurrijke, positieve kant laat weerklinken op papier. In een wereld waarin negativiteit vaak de overhand neemt, stelt Vincent de universele liefde centraal. Liefde voor familie, liefde voor vrienden maar bovenal liefde voor het leven. Hij spoort met Regenboogbloemen mensen aan om deze liefde met elkaar te delen. Elk gedicht symboliseert een bloem in het kleurrijkste boek(et) dat de dichter tot dusver heeft samengesteld.

Regenboogbloemen
Uitgeverij Hartenwacht Eerste druk 2017
ISBN 9789082538533
80 Bladzijdes

Dromers & dwazen

Dromers en dwazen is de vierde bundel waarin de pennevruchten van de dichter Vincent Corjanus (1995) rijkelijk vloeien als afsluiting van zijn jeugd.

De jaren die achter hem liggen zijn jaren waarin de liefde zich aan hem openbaart in al haar facetten. De wereld wordt geteisterd, bebloed door aanslagen, Vincent baant zich een weg door dit alles. Zijn kijk op deze schrikbarende gebeurtenissen en zijn eerste schreden op het pad der liefde uiten zich wederom in prachtige, gevoelige teksten, zoals we die kennen van zijn vorige werken. De dichter verlaat de jeugd en zet zijn stappen verder het leven in. Hij heeft dromen en ambities. Terwijl hij deze probeert te verwezenlijken blijven pen en zwarte boekje binnen handbereik om alles voor altijd vast te kunnen leggen. Dromers en dwazen, opnieuw een prachtdocument, krachtiger en dieper dan voorheen.

Dromers & dwazen
Uitgeverij Hartenwacht eerste druk 2016 / tweede druk 2021
ISBN 9789082538502
80 Bladzijdes

Sporen van de zon

'Sporen van de zon' luidt de titel van dit derde werk.
Zichtbaar gegroeid is zijn diepgang groter dan voorheen. Hij verwoordt gebeurtenissen uit zijn leven, dat van anderen en de wereld om hem heen. Dit alles met een ongekende tederheid, diepgevoelig, observerend, empathisch.

Corjanus heeft zich ontwikkeld tot een getalenteerd poëet. "Sporen van de zon" is een kijk op het leven, de liefde en het verleden door de ogen van een gevoelsmens pur sang, Vincent Corjanus.

Sporen van de zon 
Blurb Amsterdam, eerste druk 2015 / tweede druk Uitgeverij Hartenwacht 2020
ISBN 9789082538564
110 bladzijdes

De Zichtbare Ziel

Het persoonlijke dagboek van Vincent Corjanus uit 2012, zo zou je deze bundel ook kunnen noemen. Alle teksten zijn autobiografisch en in het jaar 2012 op papier gezet, een jaar getekend door vallen en opstaan. Net als in zijn eerste boek Woorden wonen in huizen roepen de teksten een bepaald beeld op bij de lezer. Het zijn teksten over de liefde, inspirerende plaatsen en mensen, muziek en belevenissen uit het leven van Vincent zelf. Laat je meevoeren met de zoektocht van de jongen in de spiegel, ontdek het in De Zichtbare Ziel!

De zichtbare ziel
Boekscout, eerste druk 2013
ISBN  9789462066601

154 bladzijdes

Woorden wonen in huizen

134 Poëtische teksten over liefde, tijd, muziek, plaatsen en vooral over belevenissen uit het leven van Vincent Corjanus zelf. Bijna alle teksten in ‘Woorden wonen in huizen’ zijn autobiografisch, vaak is het geïnspireerd op dingen die hij ziet of dingen die hem opvallen aan de wereld.

Woorden wonen in huizen
Boekscout eerste druk 2012 / Uitgeverij Hartenwacht tweede druk 2017 / derde druk 2021
134 bladzijdes / 88 bladzijdes