Lichtbreuk

De nieuwe dichtbundel met de nieuwe cd 

Na een tijd van terugblikken, is het nu tijd voor een gloednieuw project. 'Lichtbreuk' is niet alleen een dichtbundel, maar ook een cd. Een fonkelnieuw multimediaal project van Vincent Corjanus.

Corjanus werpt voorgoed taboes, schaamte en spijt van zich af. Het gevolg is een frisse kijk op het leven, de vergankelijkheid en de liefde. In een wereld waarin we niet stilstaan, maar rennen. Een ‘Lichtbreuk’ verscheen per toeval aan de donkere hemel. Deze gedichten en liedjes geven de luisteraar de ruimte te reflecteren, stil te staan en te genieten van het onvolmaakte. Van het donker naar het licht en alles wat daartussen ligt. 

De cd is opgenomen in de thuisstudio van Vincent en in Belle Fleur op Terschelling. De liedjes gaan over reflectiemomenten. Zo brengt 'Tekeningen In Het Zand' je terug naar een zorgeloze kindertijd, wanen we onze in de Franse hoofdstad met 'Altijd Parijs' en wordt de liefde gevierd met 'Nog Nooit Zo Mooi Geweest' en het vrolijke 'Zomer Op Terschelling'. 

Releasedatum: 27 januari 2023

- Lichtbreuk bevat bijna 100 nieuwe gedichten

- 14 nieuwe tracks op de cd 

- Speelduur van 50 minuten

- De cd bevat onder andere de singles 'Geen Gevaar' en 'Tussen Alles En Niets'

- Vincent werkte voor dit album samen met Richard Corjanus, Noah Mulder, Marijn Helms en Anne-Ruth Tuasela

ISBN/EAN:                         978-90-825385-5-7

106 pagina's

"Ik zie een lichtbreuk
Zo ogenschijnlijk mooi"

 1. Limestone Road
 2. Tussen Alles En Niets
 3. Twijfel De Tijd
 4. Geen Gevaar
 5. Altijd Parijs
 6. Over De Duinen
 7. Aanwezig
 8. Een Dag Aan Het Strand
 9. Waterval
 10. Zomer Op Terschelling
 11. Nergens Ergens
 12. Nog Nooit Zo Mooi Geweest
 13. Tekeningen In Het Zand
 14. Lichtbreuk

 

RECENSIES

Music That Needs Attention:

''Favoriete track is voor mij de korte, ingetogen wat van de overige popsongs afwijkende afsluiter en titelsong Lichtbreuk.'' Lees verder...

Culture VBJ:

''De poëziepopper uit Kampen heeft met Lichtbreuk zijn beste album tot nu toe gemaakt. Grotendeels geschreven en opgenomen op Terschelling, begint zijn reis in Belfast ("Limestone Road"), stopt onderweg in "Altijd Parijs", om zich daarna vooral te laten inspireren door het eilandgevoel. Uiteraard "Zomer op Terschelling" en "Over de Duinen", maar ook "Tekeningen In Het Zand", een van de hoogtepunten, over kinderlijke onschuld en dromen èn de vergankelijkheid van het leven.''

Lees verder...

Karmac:

Een frisse kijk op het leven, vergankelijkheid en liefde.

Lees verder...

''Waar ben ik gebleven?
Zo zonder zorgen verborgen''

Tekeningen In Het Zand, Vincent Corjanus (2023)