Vincent Corjanus viert jubileum in Kampen

Gepubliceerd op 11 maart 2022 om 11:16

KAMPEN - Kampen is de plek waar het voor Vincent Corjanus in 2012 begon. 10 jaar later viert de poëziepopper zijn jubileum in de Hanzestad. Op 18 maart speelt Corjanus in de bibliotheek. 

BESTEL HIER JOUW KAARTJE!

''Vrijdagavond 18 maart is zelfbenoemd ‘poëziepopper’ Vincent Corjanus te gast in Bibliotheek Kampen om zijn nieuwe album Drama & Avontuur te presenteren. Dat hadden we natuurlijk gepland in de nationale poëzieweek eind januari, maar Corona leidde tot uitstel… Maar gelukkig ook tot hele mooie liedjes want Vincent zijn nieuwe plaat is gemaakt tijdens de corona-pandemie'', aldus de bibliotheek.

Hoewel sommige liedjes al in 2016 zijn geschreven, schuwt Corjanus niet voor de actualiteit. Liedjes als ‘Welkom in Dystopia’ en ‘Rode Cijfers’ maken invoelbaar wat voor een stempel corona drukt op Corjanus en zijn generatiegenoten.

Heftige nummers als ‘Nog Lang Niet Dood’ en ‘Waar Ik Ook Mag Zijn’ worden afgewisseld met akoestische liedjes als ‘Vaarwel Boze Droom’ en ‘Vandaag’. ‘Drama & Avontuur is het verhaal van 10 jaar Vincent Corjanus op de planken. 10 jaar, rock-‘n-roll, 10 jaar vallen en opstaan én 10 jaar lang het onderspit delven. Nooit concessies doen, een eigen pad volgen en dwars blijven, het zorgt ervoor dat dit een bijzonder eigenzinnig album is geworden. Geïnspireerd door Nits, Bazart, Eefje de Visser, Roger Waters, Morrissey en Spinvis. Poëtisch, rauw en teder. ‘’Ik ben bijzonder blij dat ik eindelijk mijn eerste echte album met jullie kan delen. Het opnemen voelde eigenlijk niet als werken. Het was juist ontzettend leuk en leerzaam om te doen. Experimenten, de liedjes een nieuw thuis geven. Met name het opnemen op Terschelling was een geweldig feestje.’ En nu zijn ook jullie uitgenodigd!'', aldus Vincent.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de jonge dichters Beau Voerman, Maureen Lenters en Arjen Bloem. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.